Miért gond az elsavasodás, és mit tehetünk ellene?

Napjainkban igen sokat lehet hallani az elsavasodás jelenségéről és annak egészségre ártalmas hatásairól. Ez nem is csoda, hiszen sajnos manapság a környezetszennyezés, az egészségtelen táplálkozás és a helytelen légzés miatt szinte valamennyiünk szervezete küzd az elsavasodás problémájával.

A legnagyobb gond talán az, hogy igen nagy mennyiségű savképző ételt fogyasztunk nap mint nap, ilyenek például az állati eredetű fehérjék, fehérliszt, fehércukor, édességek, margarin, finomított olaj vagy a különféle szénsavas üdítők é az alkohol.

Milyen egészségügyi problémákat okozhat az elsavasodás?

Az elsavasodás egy alapvetően egészségtelen állapot szervezetünk számára, és különösen az alábbi problémákat válthatja ki.

Oxigénhiányos állapot

Ha a vérünk túlzott mértékben savas jellegű, akkor nem képes az oxigént megfelelően befogadni és szállítani, pedig sejtjeinknek létfontosságú a megfelelő szintű oxigénnel való ellátottság. Ráadásul a különféle daganatos sejtek éppen az oxigénhiányos környezetben keletkeznek és szaporodnak nagyobb eséllyel.

Csontritkulás veszélye

Csontjaink és fogaink kalciumraktárként is funkcionálnak, így jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a vér fenn tudja tartani egészséges pH-értékét, mivel ha kell, akkor csontjainkból és fogainkból vonja el az ehhez szükséges kalciumot. Azonban ha ezeken a helyeken nincs elegendő tartalék, akkor könnyedén alakulhat ki csontritkulás.

Súlygyarapodás

Amennyiben szervezetünkben nincsen megfelelő mennyiségű ásványi anyag, akkor nem tudjuk kiválasztani a felhalmozódott savakat, ezért testünk kénytelen azt különböző helyekre elraktározni. A szervezet ezeket az elkülönített salakanyagokat zsírmolekulákkal veszi körbe, hogy így különítse el a többi sejttől, megóvva azokat a velük való megmérgeződéstől.

Ezek a kikristályosodott savak sajnos az ízületeinkben is lerakódnak, így jelentősen ronthatják mozgásunk szabadságát is.

Fokozott ütemű öregedés

Az elsavasodás jelensége nagymértékben hozzájárul az öregedési folyamatok felgyorsulásához is. Mindez pedig annak köszönhető, hogy a különböző mikroorganizmusok savas környezetben fejtik ki romboló hatásaikat a legintenzívebben. 

Így az sem csoda, hogy a gombás fertőzéseknek, így a Candidának is a legjobb táptalajt képzi egy elsavasodott szervezet.

További elsavasodásra utaló tünetek

 • szív-és keringési betegségek
 • szívritmuszavarok
 • víz felhalmozódása a hasban és a lábakban
 • lelassult gondolkodás
 • rosszkedv, depresszió
 • érzékelés tompulása
 • idegfájdalmak
 • izmok görcsössége
 •  fej és végtagfájdalmak
 • emésztési-és gyomorproblémák
 • narancsbőr
 • vitamin-és ásványianyag felszívódási problémák

Mit tehetünk az elsavasodás ellen?

Szerencsére megelőzhetjük, de ha már kialakult, akkor vissza is fordíthatjuk az elsavasodás folyamatát. Ebben a legfontosabbak az egészséges táplálkozás, a minél nyugodtabb életvitel, valamint a megfelelő minőségű és mennyiségű mikro tápanyag tudatos bevitele a szervezetbe.

A kalcium és a magnézium a leghatékonyabb ellenszere lehet az elsavasodásnak. Ez két ásványi anyag szervezetünk számára a legfontosabb tápanyagok, mivel nélkülözhetetlenek a szív ingerületvezetésében.

A Coral kalcium és magnézium megnöveli a sejteken kívül található folyadék pH-értékét, és így lúgos környezetet hoz létre, ami jelentősen csökkenti a szövetsérülések és a szervi megbetegedések kialakulásának kockázatát, valamint lassítja az öregedési folyamatokat is.

Ha stresszes életvitelt folytatunk, akkor fokozott mennyiségű magnéziumot veszítünk el, ami rendkívül káros hatású szívünkre nézve. A magnézium roppant jó nyugtató, lazító hatással rendelkezik, valamint a gondolkodási folyamatokat is remekül támogatja.

calcium-magnezium-d3-120dbA magnézium és a kalcium együttesen alkalmazva növeli a csontsűrűséget is, ami a csontritkulás elleni küzdelemben döntő fontosságú. Különösen fontos ez idősebb korban, mivel a fiatalok csontjaiban még egyensúlyban van a kalcium beépülése és kiválasztódása. Azonban csontritkulás vagy csontlágyulás esetén ez az egyensúly megbomlik, és a csontokból több kalcium választódik ki, mint amennyi beépül oda. Ezért a csontok  szerkezete meggyengül, ami miatt könnyebben törnek el.

A csontritkulás fokozottan veszélyezteti a változókorba lépett nőket, mivel a csökkent ösztrogéntermelés miatt visszaesik a kalcium szintje is szervezetükben.

Okvetlenül fontos, hogy a kalciumot D-vitaminnal együtt vigyük be, mivel szükséges a kalcium megfelelő felszívódásához és hasznosulásához is.

A Coral kalcium teljesen természetes kalcium, ami ennek megfelelően tökéletesen képes felszívódni és hasznosulni szervezetünkben.

A kalcium és a magnézium kiemelkedő fontosságú a káros szabadgyökök semlegesítésében is, ami miatt lassítják az öregedés folyamatát, valamint jelentősen akadályozzák a különféle daganatos megbetegedések kialakulását is.

A Coral kalcium és magnézium D-vitaminnal teljes mértékben növényi sejtek tápanyagaiból előállított táplálékkiegészítő, ami miatt még azok számára is jól tolerálható, akik a hagyományos szintetikus vitaminkészítményekre rosszul reagálnak. Ráadásul elképesztően hatékony felszívódási képességekkel rendelkezik, aminek köszönhetően háromszor gyorsabban kerül be a véráramlásba, mint a mesterséges vitaminok.

Mindezek miatt a Coral kalcium és magnézium D-vitaminnal jelentősen hozzájárul a szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállításához, a csontjaink egészségéhez és épségéhez, az izmok optimális működéséhez, a megfelelő ingerületátvitelhez, valamint a sejtek egészséges anyagcseréjében is kiemelkedő szerepet játszik.